Sidor

onsdag 13 juni 2012

Den blomster tid nu kommer....

Så här i skolavslutningstider så  äts det en hel del tårtor. Själv fick vi äran att fira skolavslutning i måndags redan, för allra första gången fick jag sitta i kyrkan som stolt mamma till en kille som vuxit så otroligt mycket under det gångna året.  Detta firade vi naturligtvis tillsammans med Farmor och Farfar hemma vid köksbordet med en hembakad gräddtårta. Full med jordgubbar på toppen.
Med det bästa tycker jag är fyllningen. Jag har alltid ett lager vaniljkräm  i tårtan, mildheten passar bra till i stort sett alla smaker.
När jag var yngre använde jag alltid pulver varianten. Men det är så vansinnigt enkelt att koka sin egen kräm.

Framförallt så är det mycket godare!
3 dl mjölk
2 äggulor
1 msk potatismjöl
1 msk socker

Blanda i en gryta, sjud under omrörning tills det att krämen fått en tjock och porös konsistens. Ställ åt sidan och låt svalna under omrörning. Smaksätt med vaniljpulver ½ tsk,  använder du vanillin så ta 1-1½ msk. Vanillin ger i mitt tycke en mer konstgjord smak. Jag föredrar vaniljpulvret.

Ha en underbar dag!
Eder Fru W.

Inga kommentarer: