Sidor

onsdag 24 november 2010

En god middag!

Tittade igenom några av mina husmoderns köksalmanacka och fastnade för ett recept i den från 1961.
En köttfärslimpa, fast jag gjorde om receptet lite. Så här är min version;
Köttfärs 6-700g
lök 2 små
ägg 2
svart- och vitpeppar
torkad basilika
flingsalt
smör
kalkonskivor (smörgåspålägg)
ostskivor

Hacka löken och låt den svettas i panna. Blanda sedan alla ingredienserna i en skål, förutom kalkon, ost och smör. Ta fram ett bakplåtspapper, bred ut smeten så att den bildar en platt rektangel. Lägg ut kalkonskivorna så att det täcker hela plattan. Gör dedan lika med osten. Med hjälp av bakplåtspappret rullar du nu ihop det till en rulle, lägg ned i en form, kasta pappret. Klicka små klickar med smör över och skjuts in i ugnen. 200 grader i ca 55-60 min

Smaklig måltid!

Eder Fru W