Sidor

tisdag 18 december 2012

Julens kokbok

Jag vet inte om det stämmer men äldre kokböcker med enbart jul som tema verkar vara få. Jag har hittat en! Till skillnad från idag då det produceras på löpande band.

Min bok, Julens kokbok är från 1963 och utgiven av Kooperativa Förbundet. En riktig pärla, med alla tänkbara recept. Även ett recept om du vill tillaga din skinka från grunden med rimmning och allt vad det innebär. Något jag har funderat på i några år. Nästa jul kanske blir julen jag vågar!





Själv har jag idag kokat knäck, ett vanligt basrecept 2 dl av vardera sirap, socker och grädde. Koka i 30 min och sedan karamellprovet eller 120-125 grader. Sen krossade jag turkisk peppar i morteln och rörde ned i hälften av knäck smeten, på så sätt fick jag en halv sats vanlig knäck och en halv sats lakritsknäck.
.

6 dagar kvar nu!
Eder FruW.