Sidor

onsdag 28 december 2011

Fuga, pepparkakor och skumtomtar!

Efter att julen sakta lidit mot sitt slut och vardagen gjort sitt intrång igen, så börjar vi komma ur vår lilla bubbla. Tyvärr upptäckte vi att jag blivit allergisk mot både hyacinter och julgranen. Så granen flyttade utomhus redan igår, hyacinterna hamnade i tvättstugan, men står nu i en kruka utomhus.   Få se om det blir till att införskaffa en plastgran till nästa jul. Inte riktigt samma sak men hellre det än andnöd.

Försökte nu på kvällen knäppa lite kort på lite julklappar och egna loppisfynd. Men som vi läst hos så många andra bloggare så är det i princip omöjligt med ljusbristen.
 Julduken köpte jag efter julen förra året. Hittar ingen signatur så om det är nån som vet något får ni gärna kommentera! Böckerna under Iittala skålen är `Husmoderns Vett & Etikett` jag älskar den typen av böcker som ni vet vi det här laget. Iittala  skålen är visserligen nyproducerad men ett loppisfynd.

Pepparkaksburken är en julklapp från maken, han har beställt den via nätet men den är från Arbrå Ångbageri. Jag ville så gärna ha den för burkens skull, den bästa julklappen alla kategorier. Detta enbart baserat på att jag vet vilket jobb han gått igenom för att hitta den. Kanske något dem ska ta till sig och bli lite mer lätt tillgängliga.
Sedan är det en turkos vas i pressat glas som fick följa med bara för att den är fin. Längst fram i bilden står en Fuga från Orrefors. Visserligen med två naggar men för 10 kr så fick den följa med hem. Det har blivit en liten samling av turkost och ljusblått på skänken i vardagsrummet. Tyvärr försvinner dem lite pga färgen på vägen bakom. Får fundera lite över en ny färg där.
  I bakgrunden står två ljusstakar från  Nittsjö som jag köpte tidigare under vintern, 25 kr styck tror jag att jag betalade. 

God fortsättning till er alla

Eder Fru W!