Sidor

lördag 26 februari 2011

Prinstårta!

Yngsta sonen fyller idag 2 år, jisses va tiden går fort. Detta firade vi med hembakad Prins(ess) tårta. Bakade egen tårtbotten, kokade min egen vaniljsås/kräm, använde inte sylt utan mosade bär. Det enda jag "fuskade " med var det gröna marsipantäcket och den rosa marsipanen. men nånstans får faktiskt  gränsen gå, eller hur? Dekorerade med lite bilar och tåg. Rosorna hade jag två eminenta gäster som hjälpte mig att göra.  För att vara första gången jag gör prinstårta så ser den riktigt okej ut.
Sen är det ju bara så att hembakad tårtbotten är så mycket godare än köpes. Receptet jag använde till denna tårta är;

4 ägg (rumsvarma)
1½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
smör och ströbröd till formen

Vispa ägg och socker luftigt. Blanda övriga ingredienser i en separat skål, blanda väl. Rör/sikta ned mjölblandningen i äggröran. Var försiktig. Smöra och bröa formen. Grädda i 175 grader, 35 minuter och i nedre delen av ugnen. Låt svalna!

Eder Fru W!