Sidor

onsdag 31 augusti 2011

Tanzania!

Har fått en del frågor om vad jag ska göra i Tanzania, så jag tänkte berätta lite utförligare här på bloggen.

Den 5 oktober flyger jag och Renée till London där ska vi gå på den stora broderi och stickmässan.Bara det känns otroligt spännande. Tyvärr kan jag  inte shoppa allt för mycket. Pga att resan inte går hem den 8 oktober, utan vidare söderut till Tanzania.

Väl där så ska vi inkvartera oss på en skola, i Njombe. Där har ett projekt startats upp av Renée, som innebär att unga kvinnor, ensamstående med små barn, förskjutna från sina familjer, får lära sig att sticka. Projektet startades upp för ett år sedan, Eftersom allt sker via frivilliga insatser så har det samlats in garn och stickor från privatpersoner som varit villiga att skänka det. Så har ni stora mängder av restgarner i ull så får ni hemskt  gärna donera det till oss. Vanliga raka stickor börjar vi även få gott om, däremot skulle vi behöva rundstickor.

Under året har även ett faddersystem startats upp, men det kan jag berätta mer om i ett annat inlägg.

Målet är att vi ska arbeta ett antal  formgivare här i Sverige/Norden, ta fram modeller, mönster skickas till kvinnorna som stickar upp. Sen skickas produkterna tillbaka till oss och vi säljer dem här och utomlands. På det sättet kan vi ge dessa kvinnor en skälig lön som ger dem möjligheten att försörja sig själva. En hållbar utveckling!

Det ska bli otroligt spännande att få vara med från början i denna resa! Jag hoppas jag kan blogga medans jag är där så ni kan få följa mig och kvinnorna på resan. Måste undersöka den möjligheten.

Eder Fru W!