Sidor

onsdag 8 februari 2012

Chokladmuffins på kafferepet!

Har haft förkylda barn hemma hela veckan. Idag kände jag att dem behövde muntras upp lite. Frustrationen över att inte aktivera sig lika mycket fysiskt som dem brukar börjar märkas om vi säger så..... Så minstingen, som snart blir hela tre år, och jag bakade muffins. Han älskar att hjälpa till i köket, så jag försöker uppmuntra så mkt jag kan.
Han kryddar, rör i grytor och hackar grönsaker i quick chefen (inte med kniv riktigt än). Bäst är det när han får ha förkläde och improvisera precis hur han vill.  Funderar över om han ska få en bok när han fyller år, där vi kan skriva in recept han hjälpt till att laga/baka under sin barndom. Blandat med bilder på honom i full action så att säga.

Men åter till muffisen! Ett fint litet kafferep, som mest bestod av varm drickchoklad, blev det.
De äldre bröderna uppskattade bakverken och det blev bara några smulor kvar.
 

Grytor fungerar även bra som trummor. Här har han äntligen bestämt sig för vilka som gav bäst ljudet. Han plockade in och ut ganska många ur skåpet. Sen rev han av ett häftigt solo!

Muffins 12 stora:
3 ägg
2 dl socker
50g smält smör
1 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
1½ tsk bakpulver
1 dl kakao

 Vispa samman ägg och socker, blanda torra ingredienser i en separat skål.  Vänd ned allt i äggsmeten. Häll i mölk och smör. Fördela i 12 stora muffinsformar, i botten av dessa hade jag lagt bitar av torkade aprikoser. Jag kokade upp vatten och la i 6-8 aprikoser (torkade) lät dem ligga en stund. Sedan hackades dem och fördelades i botten av formarna. Ytterst valfritt naturligtvis.
Grädda i ugnen 15 min i 200 grader, sänk sedan till 175 grader och ytterligare  8-10 min i ugnen.

Eder Fru W!

Plötsligt föll poletten ned!







Dagarna innan min resa till Tanzania så befann jag mig i London. Tog då dessa bilder, den översta är ett tak över en busstation. Dem andra bilderna är från Victoria & Albert Museum och är träsnitt. Dessa bilder har funnits där i bakhuvudet sen dess. Har inte riktigt vetat hur jag ska tolka dem. Men nu vet jag, poletten trillade ned. Ni får se snart! Textilt blir det i alla fall.

Eder Fru W!