Sidor

måndag 29 november 2010

Saffransskorpor!

I fredags bakade jag saffransskorpor, ett väldigt enkelt och gott fika så här i adventstider.

Recept:
100 g smör
1 g saffran
2 st (gärna ekologiska) ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel och hasselnötter blandat

Med fördel kan man även ha i  1tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker eller vanillinpulver) men det är högst valfritt.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör i saffran, blanda med äggen.
Blanda all torra ingredienser i en separat skål, även dem hela nötterna.
Rör ihop dem två skålarna. Jag tog degblandaren till hjälp..
Degen är kladdig, forma till tre längder, lägg på en plåt och platta till dem lite lätt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut dem.
Sänk graderna till 125.
Skär längderna på snedden i 1cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna ligga kvar inne i eftervärmen tills ugnen kallnat eller över nattten.
Njut väl!

Eder Fru W