Sidor

söndag 11 december 2011

Tvåändar och julförberedelser!

Det har varit några veckor av sjukdomar här i Frugården. Vilket gjort att energin har fattat oss. Men nu börjar vi komma upp på banan igen. Igår kväll slog Mr Wheeler och jag in dem julklappar vi hittills har köpt. Vi satsar på loppisar i år, vilket är mycket roligare har jag konstaterat. Det blir även en stor julklapp som blir till hela familjen.  Men det har med andra ord sprungits lite mer än vanligt på olika loppisar för att hitta roliga och personliga julklappar. Eftersom jag inte kan visa klapparna här så visar jag lite andra fynd som gjorts.

 Denna söta tomte sitter och kikar på oss när vi lagar mat, ibland känns det lite som att han fnissar åt oss. Han är varmt välkommen i mitt hem. Kryddburken bredvid köptes samtidigt, sådana har min mormor, jag skulle vilja ha några stycken i olika höjder. Men framförallt ser jag en bukett vitsippor i den till våren. 
 En riktigt fin bonad som jag funderar på om den ska få bli en kudde till kökssoffan. Medan jag funderar så får den hänga på köksväggen.
.
 En ny julduk och en hög med kokböcker och tidningar, nu när lusten till att baka sakta kommit tillbaka så planeras det och skrivs listor. Sen väljs godbitarna ut. Ingen idé att baka för mycket.
 Fåglarna är riktigt tjusiga!
 Sen har jag varit på en två dagars workshop med Karin Kahnlund. Vi har tvåändsstickat tills fingrarna strejkat. Det är så fantastiskt roligt! Jag koncentrerade mig på provlappar i skolan. Men fick sån lust att sticka vantar när jag kom hem att jag genast satte igång. Trots att händerna inte alls ville. Mellan-sonen V älskar svart, jag skissade upp ett mönster men valde att göra en vit botten. En svart botten hade känts så tung till ett 5-årigt barn. Blir vantarna klara i tid får han dem i julklapp. Men ni får inte berätta det för honom!
Ha en fantastisk tredje advent!
Eder Fru W!