Sidor

onsdag 7 augusti 2013

Baka baka liten kaka!

För många år sen fick jag ett recept av en fin vän, Zucchinikaka. Ett ypperligt sätt att använda sig av squashen/zucchinin som blivit lite för stor där i landet.





Under åren har jag gjort om receptet beroende lite på vad jag har haft hemma.

Idag bakades det på detta sätt

6-7 dl riven zucchini
3 dl socker
1 dl flytande honung
1,5 dl rapsolja
4 st ägg
6,75 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
½ tsk bakpulver
2,5 tsk pepparkakskryddor

Blanda zucchini, socker, ägg, honung och olja i en skål. Blanda mjöl, salt, bakpulver, bikarbonat och kryddor i en skål. Rör ned mjölblandningen i zucchiniröran, blanda väl. Detta blir en stor smet så jag delar upp den i två formar. Grädda i 175 grader i 60 min.

Väl smakas
Eder FruW!