Sidor

måndag 4 mars 2013

Kalaskoftan!

Förkylningen slog till och gjorde att jag blivit hemma i några dagar. Har därför legat i soffan med min stickning och tittat på finfina filmer på Kanal Global. Visste inte ens att den fanns!? Kanalen visar underbara filmer från 1940-talets sverige. Perfekt att sticka till!

Sen vi flyttade bantade vi ned mängden kanaler och har bara Svt och 4:an nu, bas utbudet alltså. Så himla skönt, ingen tv som styr min tid. Är det nån serie jag vill se så finns det mesta på nätet nuförtiden.

Har iaf påbörjat en kofta som har fått arbetsnamnet Kalaskoftan. Tanken är en tunnare ullkofta, som går lite längre än ned till midjan. V-ringad med en volang runt halsen. Har inte bestämt mig för om det ska vara fullängd eller trekvartsärm? Trekvart är så snyggt men jag är ju så frussen om händerna och då är fullängd väldigt skönt. Jag har 8 cm kvar på bakstycket, sedan blir det ena framstycket och därefter en ärm. Så jag har tid att fundera lite till. På detta sätt kan jag sy ihop halva koftan och se att den sitter som jag vill eller om jag måste göra ändringar.

 
Koftan stickas på 3,5 mm i ofärgad ull från en liten gård och mudden blir i alpacka/silke.

Ha en skön solig dag
Eder FruW!