Sidor

torsdag 16 februari 2012

Jag är jag!

Under några månader nu har jag ramlat över olika bloggar och diverse andra hemsidor som diskuterar barn. Den diskussion jag följt med nyfikenhet är hur pojkar leker med bilar och flickor med dockor. Eller att man ska inte ändra på det som är "naturligt". Pojkar är blå och flickor är rosa.

Personligen blir jag bara trött. Nu är jag visserligen bara mamma åt tre pojkar. Men dem är tre olika pojkar. Ingen av dem är blå.

Min äldsta som är 7 år älskar grönt, har Eric Saade som idol, klär sig helst i skinnjacka och solglasögon. Han sitter gärna i timmar och pysslar med pärlplattor, ritar, lär sig bokstäver och siffror.

Mellersta som är 5½ år älskar svart, han är ett yrväder som inte kan sitta still i mer än fem minuter. Han tycker om fysisk aktivitet och är väldigt social. Han har frågat mig om jag kan lära honom att sticka och virka, vilket vi har tränat lite på. På förskolan väver han en sån liten bordsväv. Han är den som visat störst intresse för vad jag pysslar med.

Yngsta sonen som blir 3 år om en vecka, älskar rosa och har ett enormt musikintresse. Han har ett trumset och en gitarr som han spelar på dagligen. För ett år sedan var vi på en loppis där han hittade en ljuslila dockvagn. Vi insåg att han skulle inte lämna den i butiken frivilligt så vi köpte den. När den skulle lastas in i bilen fick vi bända upp hans fingrar för att han skulle släppa vagnen. Han grät hela vägen hem för att vagnen stod bakom honom i bilen. Väl hemma så är han överlycklig igen. Efter det har han köpt en egen docka som han döpt till Isabell och kallar för bebisen. Nu har det gått ett år och han leker fortfarande med både vagn och docka. Han sover med Isabell på nätterna och är väldigt mån om henne.

Jag försöker uppmuntra mina barn i deras specifika intressen för att dem är individer inte för att dem är pojkar. Sen om dem föredrar blått eller rosa så spelar det ingen roll. Jag försöker att inte haka upp mig på könsroller, men jag motarbetar det inte heller.

Vi är olika helt enkelt!

Nu ska jag gå och sy lite dockkläder som yngste sonen ska få i födelsedags present. Hoppas ni alla får en fantastisk dag!
  
Eder Fru W!

Ofrivillig bloggpaus!

Efter att ha tagit hand om min magsjuka familj, har jag nu själv blivit drabbad. Jag ligger hopkrupen i soffan, tycker synd om mig själv och försöker sticka en maska eller två. Går inte så jättebra! Men jag återkommer så snart styrkan är tillbaka.

Ta hand om er,
Eder Fru W!