Sidor

lördag 5 februari 2011

Karl Holmberg!

Känner jag inte personligen, men via hans ostkupa som jag köpte på en loppis strax innan jul. Endast 35 kr, tyckte det va ett riktigt bra fynd. Jag vet inte om det har att göra med att det är teak och folk generellt sett inte vill ha det. Eller så har jag fel i den teorin, vad tror ni? Oavsett så tycker jag att den är grymt snygg och den förgyller frukostbordet varje morgon. 




Kanske ska nämna att duken den står på också är ett loppisfynd. Den ger mig så sköna vårkänslor.

Eder Fru W!

Barndomsminnen 2!

När jag var barn var en av favoriterna att få åka hem till Mormor Elise för att äta söndagsmiddag. Minns faktiskt inte om det var på söndagar eller vilken dag som helst i veckan. Men betydelsen i ordet söndagsmiddag säger så mycket mer än om jag bara skrivit att vi åkte dit för att äta mat. Men iaf, jag tyckte så väldans mycket om Mormors mat. Vad jag kan minnas så fick vi alltid samma sorts mat. Stekt fläskfilé, brunsås, kokta grönsaker, potatis och SNABBINLAGD GURKA. Vi fick säkert annan mat också, men den är denna jag minns.

Det va nog för gurkan jag älskade att äta där. Den var magisk. Som vuxen lärde jag mig hur enkel den är att göra själv och den är fortfarande lika god och magisk. Jag blir beroende av den i perioder, jag planerar middagen runt vad som passar till gurkan.

Gör så här:
1 gurka  skivad tunnt gärna med  osthyvel
2 msk ättikssprit
2 msk socker
1 dl vatten
½krm vitpeppar
1 krm salt
Persilja eller dill i massor, gärna färskt men fryst fungerar bra det också

Blanda alla ingredienser i en skål och lägg i press. Alltså! ta en tallrik eller mindre skål och lägg över gurkblandningen så det blir en tyngd ovanpå. Låt stå i ca 1 timme.
Servera med fisk eller kött-rätter.

Igår serverade vi gurkan tillsammans med lax, kall sås och en ordentlig grönsallad. Det fanns även ugnsstekt potatis för den som ville.

Laga och Njut!
Eder Fru W!