Sidor

måndag 16 januari 2012

Baka kaka!

På lördag ska vi ha kalas för vår äldsta son som fyllt 7 år. Så jag tänkte fördela bakandet under veckan, så inte allt hamnar på samma dag. Så idag har dessa blivit tillverkade;

Chokladsnittar

60 g vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk Kakao
½-1 tsk vaniljpulver ( 1msk vanilinsocker)
1½ dl socker
1 ägg
100 g smör, smält detta.
100 g nötter, sötmandel eller hasselnötter

Blanda alla torra ingredienser i en skål, förutom sockret som rörs samman med ägget och smöret i en separat skål. Rör ned smeten i de torra ingredienserna. Klä en form med bakplåtspapper, jag använde en kvadratisk sockerkaksform. Häll i smeten, som behöver lite hjälp då den är ganska trög. Grovhacka nötterna och strö dessa över smeten. Tryck till nötterna lite försiktigt. Grädda i ugnen 225 grader i 10 minuter.   Låt svalna något och skär sedan med vass kniv små fyrkanter, dessa skulle ju även kunna halveras till fina trekanter.

Kakorna ligger på en djuptallrik från Gefle porslin, serien heter Remi. Riktigt fin, denna skulle jag kunna tänka mig att ha en hel servis av. Men jag är väldigt förtjust i rutiga mönster...... och randiga..... och prickiga. Under tallriken ligger ett förkläde fyndat på loppis. Jag bara älskar den, blir glad när jag går in i köket och ser det hänga där på sin krok.


Eder Fru W!