Sidor

onsdag 12 januari 2011

Färgstarkt!


Kände häromdagen att jag ville laga lite mat med färg. Lite sting!
Tycker nog att jag lyckades ganska bra.



Ni får inga exakta mått, för jag har verkligen ingen aning. Men jag anpassade grytan efter en familj på 2 vuxna och tre små barn. Sen får ni själva lägga till och ta bort efter hur många ni har i er familj.

1 frp fläskfile 1 cm skivor
vitkål strimlad
Gul lök hackad
Äpplen ingrid marie klyftad
purjolök skivad
Gurkmeja
Tikka curry powder (jag gillar inte curry i vanliga fall, men denna är väldigt god)
Grädde

 Låt vitkål och gul lök svettas i en panna. Ta upp och lägg åt sidan. Bryn köttet bara precis så att det får färg. Lägg tillbaka vitkåls blandningen i pannan, blanda om. Häll över grädden och kryddorna. Detta naturligtvis efter tycke och smak. Låt puttra en stund för att binda ihop sig. Precis innan servering, häll över purjolöken och äpplena. Detta gör så sent för att dem ska behålla färg och konsistens.
Servera med avocado. Något ris eller potatis är helt onödigt.

Eder Fru W!