Sidor

tisdag 8 mars 2011

Man tager vad man haver.....

Ja kokböcker är fantastiska. Men ibland hjälper det inte hur många man än har. Kökskåpen gapar långt ifrån tomma och pengar i plånboken har vi, så det är inte bekymmret. Men ibland tryter inspirationen och lusten.

Vad har jag då hemma som kan bli nån form av middag?
 Hittade ett paket avoriris, hade frysta höstkantareller och färska champinjoner, visserligen inget vitt vin eller schalottenlök. Men däremot hade jag lite rosevin och hemmagjort maskrosvin. Plus att jag hade rödlök. Ja men varför inte göra en risotto! Jag hade ingen parmesan... men däremot brie med franska örter som smaksättning.

Lite märkliga ingredienser kan tyckas, men det blev väldigt gott och ibland får man bara leka lite maten. Va inte rädd för det, lek mer!

Eder Fru W!

Surdeg!

Efter ett ofrivilligt blogguppehåll pga magsjuka, så är jag nu någorlunda på benen igen.

Internationella kvinnodagen har jag firat och uppskattat genom att ge mig en utmaning i köket. Jag ska baka surdeg. Nej kom inte och säg att det är enkelt. Jag har försökt en gång tidigare och misslyckats grovt. Men skam den som ger sig.....
Receptet på surdegsgrunden hittade jag i (Husmoderns) Köksalmanack 1985. Sen följer jag detta recept för själva brödet.

Så nu är det bara att vänta med spänning till i morgon för att se resultatet. ¨Håll tummarna för mig!
Bilden är lånad från samma sida som receptet.

Måste erkänna att detta gör mig lite nervös. Spännande är det.

Eder Fru W!