Sidor

söndag 12 juni 2011

Saft och kakor!

Finns det något som säger svensk sommar mer än saft och kakor? I fredags plockade jag ett stort antal blomblad, jag hade fått en idé. Hade inget recept utan bara en lust att pröva för att se om det funkade. Jösses så det funkade.
Helt fantastisk god saft blev det. Receptet får än så länge förbli en hemlighet. 


Men till saft måste man ha kakor. 
Popcornkakor:
150 g smör
1 dl råsocker
3 dl havregryn
1 ½ dl vetemjöl
knappt 1 tsk bikarbonat
Smält smöret i en gryta, gärna 2-3liters. Låt svalna i ca 5-10 min, rör sedan i socker. Jag rörde tills sockret löst sig lite. Häll sedan i havregryn och blanda runt. Blanda mjöl och bikarbonat ordentligt i en annan skål. Rör ned det i grynblandningen. Klicka upp ca 15 kakor på en plåt och grädda i ugnen
i ca 12 min på 200 grader.
Namnet på kakorna är mina barns förtjänst då dem tyckte att det luktade popcorn medans kakorna gräddades.
Eder Fru W!