Sidor

fredag 7 januari 2011

Mörkt och suddigt!

Ger er så här på kvällskvisten några suddiga bilder av mitt vardagsrum. Hittade ett så fint bord på loppis idag, blev så glad av det.

FÖRE;



EFTER;


Mormorsrutor, stringhyllor och fårskinnskudde i bakgrunden, kan det bli bättre än så här? Nej tror inte det....

Eder Fru W!

Husmorstips #3

Nu i vintertider så är apelsinerna i regel lite billigare. Så här följer lite enkla tips om vad du kan göra med den delikata frukten. Använd helst ekologiska då du slipper en större mängd besprutning. Plus att dem helt enkelt smakar bättre. Likadant gäller för citroner. När ni nästa gång står i er lokala butik. Plocka upp en ekologisk citron och en "vanlig" citron, lukta på dem och känn skillnaden. Fundera sedan på vad det egentligen du får i dig när du köper den "vanliga" sorten.

  • Baka ett rågbröd och riv i skal från en apelsin i degen.
  • Nästa gång du sjuder fisk, skär av större bitar av skalet (utan det vita) och låt sjuda med fisken.
  • Pressa en halv apelsin och häll saften över ett nygrillat kött, speciellt fläsk och kyckling blir delikat med den extra smaksättningen.

Apelsinglasyr;
2 dl florsocker
2 msk pressad apelsinsaft
1 msk smält smör

Blanda ingredienserna och häll försiktigt över en avsvallnad sockerkaka.


 Eder Fru W!