Sidor

måndag 2 januari 2012

Nytt år och nya fantastiska stick-möjligheter!

Då har det nya året dragit igång. Ser verkligen framemot det. För första gången på väldigt länge så är min fritid min egen. Dem senaste 3½ åren har jag pluggat och jobbat samtidigt, så mycket egen tid har det inte funnits. Missförstå mig rätt, jag har älskat tiden i skolan och den har utvecklat mig enormt. Den har gett mig en otroligt stor kunskapsbank, men nu är det dags att stå på egna ben.

Det leder osökt till min egen utmaning. Jag har under några få år samlat på stick och virk tidningar från 1940-60 talen. en del har jag köpt och en del har jag fått. Jag bläddrar ofta i dem och beundrar dem vackra bilderna och modellerna.




                                                                                              


 Men nu är det dags att använda sig av dem. Så min utmaning till mig själv är att sticka från dessa tidningar, 6 stycken tröjor/koftor är min ambition att hinna med under året. Därutöver tillkommer vantar, mössor och saker till barnen.









Det knepiga är att ofta saknar mönstren masktäthetsprov och dåtidens garner finns inte idag. Stick/virk nålarna kan ha en helt annan storleksmärkning, så det blir svårt att översätta.

Jag har tjuvstartat lite och har ett framstycke klart, bakstycket är halvfärdigt och sen saknas bara ärmarna.



Vad har ni för ambitioner med ert stickår?

Eder Fru W!