Sidor

onsdag 2 februari 2011

Mums!

Idag, till middag, åt jag dem godaste höstkantarellerna på länge. I höstas plockade jag och maken över 5 kg höstisar på mindre än 1timme. Vi förvällde och fryste in i mindre förpackningar. Perfekt nu, i en årstid då allt bara är vitt, att få en smak av skog och grönska. Det är en så stor känsla av lyx att kunna ta fram den där lilla lådan och  låta höstisarna tina upp och laga mat på dem. Så fantastiskt gott. Det bästa av allt, det är gratis, allt det kostar är min tid.



Ikväll gjorde vi en fantastisk måltid.

1 fläskytterfilé lägges i en ugnssäker form, lägg höstkantareller runt omkring.
Häll över hjotronglögg, snitta köttet och peta i vitlöksklyftor. Salt, peppra och riv vitlök över.
 Klicka lite smör över köttet. .
Låt stå så en liten stund och sen in ugnen på ca 200 grader.

Servera med en sås gjord på skyn från steken och en ordentlig sallad. Vår sallad bestod av blandad grön sallat, tomat, gurka, paprika och avocado. I vår familj äter vi inte så mycket kolhydrater,men till denna middag hade vi nybakat bröd. Bakat på rågsikt och innehållandes nötter.

Men tillbaka till höstisarna, dem hade dragit åt sig smakerna frånn hjotronglöggen. Fick en frisk och fräsch smak. Om man inte tycker om höstisar (vilket jag mött många som inte gör) så lovar jag att man tycker om dessa.

Njut av smakerna!
Eder Fru W!