Sidor

söndag 12 december 2010

Hallonkola!

Titta vilken fantastisk färg! Så otroligt vacker.

Detta recept är ett nytt och kommer från tidningen Allt om mat!
Ett godis jag kommer göra oavsett tid på året, tjuvsmakade lite och den va underbart god. Rena smaker, inget artificiellt eller färgsatt. Bara en ren njutning!
  


Så här gör du!
200 g Hallon; färska eller upptinade från frysen
½ msk pressad citron
1½ dl vispgrädde
2½ dl strösocker
1 msk ljus sirap

Passera hallonen, blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka upp och rör i kolan emellanåt. Låt sjuda utan lock till 121-124 grader. Har du ingen termometer så gör kulprovet. Häll upp i en form och låt stelna i rumstemperatur.

Enligt tidningen skulle man göra en gräddkola och sen hälla över hallonkolan. Men jag avstod det momentet då jag tyckte att den va alldeles fantastisk för sig själv.

Sen ville jag visa ett av mina senaste loppisfynd. Visst är skålen söt!? Det kryllar av sådana här i inredningsmagasinen nu för tiden. I varierande prisklasser, men jag köpte denna för 15 kr och tycker så himla mycket om den.



Ät och njut!
Eder Fru W