Sidor

onsdag 13 juni 2012

Rabarber!


Tack vare generösa vänner så är jag nu inne på min tredje sats rabarbersaft. Jag kokar den inte utan den får stå i 3 dagar och sen silas och sötas. I år experimenterade jag lite och har nu en liten hemlig ingrediens. Det blev supergott! Färgen är helt fantastisk, tänk om man kunde hitta ett garn i den nyansen.

Gör så här:

ca 3kg rabarber skurna i 2cm stora bitar
Lägg i en skål tillsammans med
1 stor citron skivad
Häll över
3,5 liter kokande vatten
Lägg över ett lock och låt stå i 3 dagar
Sila nu av rabarberna
Tillsätt citronsyra 30g och natriumbensoat 1 krm
Rör runt och häll nu i socker efter tycke och smak.
Jag gillar en lite surare saft, så för mig blev det ca 1,2 kg socker.

Smaka njut och lev väl!
Eder FruW.

Inga kommentarer: