Denna kaka bakade min pappa ofta när jag och mina syskon fortfarande bodde hemma. Så doften väcker många minnen till liv. Sen att den är fantastiskt god och nästan smälter i munnen gör det hela ännu mer underbart!
Pappas mjuka pepparkaka!
8 dl mjöl
6 dl socker
3 msk av min egen kryddblandning eller 1 påse färdig pepparkakskrydda
3 tsk bikarbonat
6 dl filmjölk
150 g smält smör
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. tillsätt sedan filmjölken och smöret.
Lägg ett bakplåtspapper i en djup ugnsplåt. Pensla med lite olja (smaklös) eller smör. Häll upp smeten i formen och grädda på 200 grader i ca 25 min.
När kakan är färdig, låt den ligga kvar i plåten och svalna lite. Skär sedan, med en vass kniv, lagom stora fyrkanter som passar er. Jag tar 4 rutor från kortsidan och 6 rutor från långsidan. Nu är det även lämpligt att strö över ett tunnt lager av socker på kakan.
Låt er väl smakas!
Eder Fru W!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar